Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Ideen bak Mokkanikka

Ideen og lysten til å etablere mitt eget startet på en reise i Etiopia i 2012. Jeg så mye lekkert håndverk – smykker, kurver, vesker og skjerf - som aldri når til det skandinaviske markedet, men som jeg tenkte at mange hjemme også ville like. Og håndverksbedriftene trengte et større marked for varene sine.

Åtte-ni år senere er tanken den samme – å være en markedspartner for små håndverksbedrifter i Afrika. Det betyr at jeg ikke har startet eller driver egne bedrifter i Afrika, men at jeg samarbeider med småbedrifter med lokalt eierskap.

Vesker vesker! 
Jeg skjønte ganske fort at det var VESKER som var greia mi! Jeg elsker vesker og her var det farger og mønster jeg ikke fant andre steder. Ja jeg elsker sko også – men har altså ingen planer om sko i nettbutikken. Mest vesker altså – og frem til jeg åpnet nettbutikken i 2016 ble det mye testing og veskeprat med venninner og familie. Hva ville du valgt? Hva trenger du? Hva liker du best?

Jeg er opptatt av den etiske siden ved handel og bruker lang tid før jeg inngår samarbeid med nye bedrifter. Jeg har knyttet til meg få (og oftest små) bedrifter, slik at jeg kjenner dem og hvordan de jobber. Hittil har jeg ikke designet egne modeller, men siden jeg kommuniserer direkte med små enheter har jeg kunnet justere på deres design der det har vært ønsket fra kundene. Når nok mange spør etter skulderreim på weekendbagene, så er veien kort til at Mongoose lager bager med skulderreim til meg.

Lykkelig som liten
5 år etter etableringen av nettbutikken og med sporadisk pop up-butikk har jeg landet på at Mokkanikka er lykkelig som liten. En liten butikk som kjenner bedriftene og vet hvem som har laget tingene. 

Håper du også faller for fargene og mønstrene!

 

 

 

Håndverk og landskap i Etiopia

 

Tilbake